Skip to main content

Ni som har jobbat med NetSuite ett tag känner till att uppgraderingarna kommer automatiskt 2 ggr/år utan att man behöver göra någonting och utan risk att ens uppsättning störs. Uppgraderingen är planerad från mitten mars till mitten av april. Några nyheter som är värda att nämna i 2022.1 versionen:

  • Nya 360 Dashboard platformen –är  det nya sättet att NetSuite kommer att visualisera data. Det ger dig massor av färdiga nyckeltal och en god grund att fatta affärsbeslut på. Med de nya 360 Dashboards kommer NetSuite med fördefinierade nyckeltal och data från alla processer i NetSuite.

Först ut är Cash 360 Dashboard vilken ger total kontroll på ditt kassaflöde och likviditetsplanering. Med rullande 6 månaders intervall beräknas kassaflödet baserat på all tillgänglig data i NetSuite som kassa, finansiella bokningar, planerade kostnader, faktureringsscheman, försäljningsprognoser tillsammans med öppna kundreskontra och -leverantörsreskontraposter. Historiska medelvärden beräknas på kunds egna data vilket ger exakt och tillförlitliga mätvärden.

Läs mer om Cash 360 Dashboard

Sedan lanseras även Project 360 Dashboard som tillsammans med SuiteProjects ger projektdrivna organisationer ett fullständigt verktyg för att hantera all data och processer gällande projekt. Project 360 Dashboard ger projektledare och projektmedlemmar fullständig kontroll på kostnader, intäkter, resursplanering och om projektet löper enligt plan. Här får du viktiga nyckeltal som detaljerad projektbudget uppföljning, missade tidrapporter och egna projekt indikatorer.

Alla som jobbar i projekt vet att det kan vara komplexa faktureringsrutiner för när, hur mycket och på vilka villkor man kan fakturera projekten. För att stävja detta har NetSuite utvecklat en helt egen fakturapresentations mall för projekten. I denna mall kan du på radnivå precis bestämma vad som ska komma med på fakturan, t ex kombination av en milstone fakturering samt tidrapporter och vidarefakturerade utlägg på samma faktura med din egna design.

Läs mer om Project 360 Dashboard

  • NetSuite WMS är fullt ut uppdragsbaserad WMS lösning som kan användas ”out of the box” tillsammans med dina lager och logistikrutiner. Du kan hantera alla din inbound och outbound shipments, packning, påfyllnadshantering,  zoner, multi-picking, FIFO/FEFO, batch/LOT management och skanna direkt produkter med EAN eller QR kod för supersnabb registrering.

Några av nyheterna i NetSuite WMS för 2022.1 är bland annat hantera multi-picking per plockzon och definiera plockare till vissa zoner. Allt för att effektivisera plockrutinen. Plockarna kan nu även hantera och se alla lageruppdrag direkt i appen, skanna och printa etiketter i alla program samt via den nya Tally Scan funktioner som hela tiden och koll på saldon och uppdaterar även den löpande inventeringsfunktionen (cycle counting tracking)

 

Detta är bara några av de nya funktionerna i NetSuite 2022.1. För information om alla funktioner se nedan

För dig som verkligen vill gå in i detaljerna är lära dig allt kan du kika i Release Notes 

För att beställa en Release Preview miljö och därmed få en testuppgraderad miljö med din data och anpassningar gör du enligt denna instruktion

Hoppas att Du finner funktioner som kommer göra nytta hos dig. Vill du veta mer kring nyheterna och hur just du kan dra nytta av dessa ber jag dig kontakta Klas Blomkvist för planering av detta.

Klas Blomkvist
Kundansvarig
0702 32 12 29
klas.blomkvist@suitespot.se