Skip to main content

NetSuite

för handel och

distribution

Utveckla ditt grossist/distributionsföretag med mjukvara som är byggt för molnet.

Med NetSuite kan ni bygga medvetenhet på de marknader du verkar, ni minskar lagerkostnaderna, och ledtiderna, ni ökar effektiviteten och etablerar partnerskap med era leverantörer.
Det innebär ökade marginaler och att ägarnas krav på lönsamhet uppfylls.

NetSuite molnbaserade affärshanteringssvit används idag av mer än 20 000 kunder.
Med vår långa erfarenhet kan du känna dig trygg med att vi förstår er verksamhet.

CRM

Hantera globala försäljnings- och serviceorganisationer som verkar i team där avancerade försäljningsprognoser och offerthantering är en del. Aktiviteter, affärsmöjligheter efter status, potentiell vinst, nyckelkontakter, anteckningar, relaterade dokument, utläggsredovisning hanteras i det dagliga arbetet. Marknadsautomation är integrerat i CRM funktionaliteten. NetSuite CRM hanteras i valfri mobil enhet.
Läs mer här

SORTIMENT OCH KEDJESTYRNING

NetSuite hanterar sortimentsindelningar i multipla nivåer och har möjlighet att styra produkter och erbjudande till olika kundindelningar. För varje begrepp hanteras unika priser och rabatter, förpackningar, tidstyrda sortiment, kampanjer, paket, prognoser och dokumentation. Kombinera detta med klassificering av kunder och det innebär unika kunderbjudanden.
Läs mer här

ORDERHANTERING

Oavsett om en order kommer in via e-handel, mobilt, callcenter, edi eller butik hanteras den alltid efter kundens förutsättningar.  Prislistor, rabatter, kampanjer kan vara tidsstyrda, gälla för ett visst sortiment, för vissa kundindelningar, regioner, länder eller helt kundunika. Koppla på NetSuite´s ”Up-sell” funktionalitet som förevisar vad kunden normalt sett brukar köpa för produkter och hur många, eller vad liknande kunder brukar köpa.
Läs mer här

SUPPLY CHAIN

Samtliga behov visualiseras, oavsett om de framkommit från prognoser, lagerstyrda/faktiska behov eller från order. Ni väljer om det skall presenteras som en anmodan eller om det skall generera en förfrågan/inköpsorder. Rekvisitioner, förfrågningar, avtal och inbyggda attestflöden säkerställer beställningarna tillsammans med dokumenthanteringen. NetSuite inkluderar en leverantörsportal där valfria data kan presenteras.
Läs mer här

E-COMMERCE B2B/B2C

Är e-handeln viktig för ditt företag?
Hur engagerar du dina kunder online?
Vi tror att alla företag måste planera för e-handelns framtid. Varje bransch påverkas av snabba förändringar inom teknik som påverkar e-handeln. Kunder, antingen B2B eller B2C, kräver möjlighet att engagera sig med sina leverantörer överallt. Det är en full ut utvecklad omnichannel-värld vi lever i, och utan rätt teknik som stöder företagen kommer de hamna efter sin konkurrenter.

Därför är e-handeln inte bara en funktion av NetSuite, det är grunden till hur vår produkt är byggd. Funktionerna i vår programvara arbetar tillsammans för att driva ett enda mål som hjälper dig att förverkliga din e-handelsstrategi. Kontakta oss om du vill veta mer om hur du omvandlar, engagerar och moderniserar ditt distributionsföretag.
Läs mer här

QUALITY CONTROL (QC)

Kvalitetsavdelningen kan planeras och meddelas när arbete uppstår. Definiera inspektionsplaner, stöd för statistiska parametrar, kriterier för godkännande, attestflöden för att registrera resultat i realtid. Hantera platser för spärrat/frisläppt gods, batch och serienummerhanterade artiklar hanteras för spårbarhet och efterföljande serviceunderlag.
Läs mer här

LAGER OCH WMS

Med NetSuite hanterar ni kontinuerliga prognostiseringar som följer marknadens svängningar och ni erhåller en automatiserad påfyllningsprocess mellan lagerställen / bolag / kunder. Kommande plock / pack / utleverans-uppdrag visualiseras för planering av nödvändiga resurser och samleveransplanering. Inbyggd  WMS funktionalitet möjliggör effektiva leveranser till en hög servicenivå och minsta möjliga kostnad.
Läs mer här

EKONOMI

NetSuite’s underlättar för ekonomiavdelningen genom flexibilitet, bättre rapporteringsfunktioner, drill down till minsta transaktion, flera kontosträngar, koncernredovisning och analysverktyg. I NetSuite konteras allt i realtid vilket hjälper er att stänga böckerna fortare.
Läs mer här

PLANERING OCH BUDGETERING

NetSuite planering och budgeteringsverktyg underlättar budgetering för avdelningar, bolag och koncerner genom att hämta all data i realtid och till det adderar modelleringsfunktioner, workflow och rapportering, allt i en skalbar lösning. Strategiskt och operativ planering kan länkas samman till kort-/långvariga ekonomiska planer och allt kan visualiseras på web, excel, word, powerpoint eller pdf rapporter.
Läs mer här

SKALBAR

NetSuite är konstruerat för att växa i takt med affärsverksamheten och effektivisera de målkritiska processerna. Detta gör det i sin tur möjligt för företaget  att fortsätta fokusera på vad de gör bäst och att reagera snabbt och säkert på nya marknadsmöjligheter. NetSuite  ger moderna företag de verktyg de behöver för att snabba upp tillväxten och driva innovation.

Netsuite är en äkta molntjänst som gör att du alltid har ett uppdaterat och tillgängligt system, var du än är, på vilka enheter som helst.

Kunder om Netsuite

Med endast 3 personer på ekonomiavdelningen hanterar vi redovisningen för 10 bolag i 6 valutor globalt. Netsuite affärssystem har möjliggjort Handhelds’s expansiva tillväxt samtidigt som vi har kunnat digitalisera och automatisera processer och rutiner på ekonomiavdelningen. Genom att alla företagets processer hanteras i ett och samma system kan vi arbeta mer proaktivt och effektivt.

Christer FlorénGroup CFO, Handheld Group AB

Vi sökte efter ett system som dels kunde hantera våra komplexa projekt och likväl stödja internationell tillväxt. Tillsammans med ett gott förtroende för Suitespot föll valet på NetSuite.

Daniel SkarbrandtCFO, Dreamhack

Resources

NetSuite för Handel och Distribution

Ladda ner

Varför molnlösning och NetSuite?

Ladda ner

Köparens guide till Suitespot och NetSuite

Ladda ner

NetSuite är en skalbar, flexibel och molnbaserad lösning som ger rätt förutsättningar för tillväxt.
Netsuite finns för många bransher och möter alla de krav som idag kan ställas på ett modernt och effektivt system. Kontakta oss så berättar vi mer!