Skip to main content

Mycorena är ett av de snabbast växande företagen inom Food Tech, med en vision att förändra hela livsmedelsindustrin. Genom banbrytande bioteknologi utvecklar Mycorena innovativa lösningar av mycelium för att erbjuda livsmedelsproducenter hållbara proteinalternativ.

Livsmedelsbranschen är en lukrativ men föränderlig industri som styrs av konsumenternas behov. De senaste åren har klimatkrisen färgat såväl konsumenter som industri, och efterfrågan på nya, hållbara lösningar har ökat markant. En av de främsta miljöbovarna är köttindustrin, vilket har lett till att marknaden för växtbaserade alternativ har exploderat. Mycorena såg istället potentialen i ett annat rike än växtriket, närmare bestämt svampriket.

Genom fermentering av svampmycelium utvecklar Mycorena fullvärdigt protein som inte bara är näringsrikt och helt naturligt, utan också mer hållbart producerat än såväl många växtbaserade proteiner som kött. Företaget ämnar expandera verksamheten internationellt för att kunna möjliggöra lokal produktion på global nivå – deras unika protein Promyc kan nämligen odlas var som helst. Nästkommande år kan deras mykoprotein produceras storskaligt då dörrarna slår upp för den första kommersiella fabriken av Promyc. Mycorena betonar att vi måste hitta nya sätt att producera mat om vi ska kunna leva hållbart, och mykoprotein är ett sätt att göra det.

– I och med att vi på Mycorena planerar att expandera verksamheten internationellt sökte vi efter en modern, molnbaserad, användarvänlig och internationellt etablerad lösning för vår verksamhet. I takt med att affärsverksamheten planeras expandera kommer också vårt krav på flexibilitet och anpassningsbarhet öka i en global kontext. NetSuite blev därmed det självklara valet som affärssystem för oss efter våran utvärdering. För oss är det också viktigt med en lokalt förankrad samarbetspartner som verkligen förstår våra processer och utmaningar. Att vi valde Suitespot som partner var till stor del grundat i tryggheten och det förtroendegivande intryck vi fått av Suitespot, säger Eva Hansson, Director Purchasing & Supply Chain, Mycorena.

NetSuite är modulärt och man väljer dem delar som passar ens verksamhet, med möjligheten att samla hela affärsverksamheten i en plattform för mer automatiserade flöden. Vilka delar inom NetSuite kommer ni primärt att jobba med och ha stöd kring?

– I stort sett så kommer vi att jobba med alla våra affärsprocesser i NetSuite så som vår verksamhet ser ut idag. Från försäljning och CRM till behovsplanering, inköp, produktion, lager, logistik, kvalitet, spårbarhet, anläggningsregister och ekonomi. Implementationen är i full drift sedan någon månad tillbaka och vi ser verkligen fram emot att rulla ut detta till vår nya fabrik, berättar Eva.

– Mycorena är ett väldigt spännande företag i en bransch som är relativt ny. Det är alltid lite extra kul att sätta sig in i bolag som ligger i framkant i sin nisch. Mycorena kommer få stor nytta av NetSuite för många år framåt och lösningen kan verkligen följa dem ut i världen till de ställen de expanderar, säger Håkan Magnusson, Sales Manager på Suitespot.

Du som har mer än 20 års erfarenhet av affärssystem och implementationer, vad skulle du säga är de viktigaste faktorerna att tänka på för de företag som går i tankarna på att byta affärssystem?

– Det beror givetvis på vilka förutsättningar man har, men ett generellt råd är att fråga sig vart befinner sig bolaget om 3, 5 eller 7 år framöver och ta höjd för att verksamheten kan förändra sig. Det kan gälla nya expansioner till flera länder, branscher, förändrade förutsättningar eller uppköp av bolag. Affärssystemet skall inte vara ett hinder för förändringar utan en möjliggörare, säger Håkan Magnusson.

Vill du veta mer? Nyfiken på NetSuite?

Håkan Magnusson, Sales Manager
hakan.magnusson@suitespot.se

0723 23 66 10